Tidligere vinnere

2017

Dora Marble (23) fra Porsgrunn ga aldri opp – på det andre finaleforsøket tok hun seieren i konkurransen Brun og blid Modell 2017 .

Sent lørdag kveld stod 23-åringen igjen som vinner på catwalken i Bergen. Dora nådde som 19-åring også finalen, men det ble ingen seier. Det var i år 8. gang konkurransen ble arrangert.

Fire ganger

Tilsammen fire ganger har Dora meldt seg på konkurransen og prøvd å realisere modelldrømmen, som ikke bare gjør henne til nasjonal frontfigur, men også  inntil en halv million kroner for oppdraget. Dette var den andre finalen hun deltok i.

Overlykkelig

– Jeg er bare så overlykkelig og så glad for at jeg endelig nådde til topps, sier hun hes i stemmen. Hun sitter på sminkerommet bak scenen og absorberer alle inntrykkene. Finalen er akkurat avsluttet. Hun er den store vinneren.
Til daglig arbeider Dora som grafisk designer i Oslo. Hun kommer fra Porsgrunn og har bodd der mesteparten av livet.

Ingen forventninger

Den single 23-åringen fikk overrakt en sjekk på 200.000 kroner umiddelbart etter at seieren var sikret. Og hun hadde ingen forventninger om å gå til topps med tanke på at hun har deltatt i finalen før. Dora ble dessuten historisk som den første eks-finalisten som vinner en ny finale.  Det har tidligere vært kandisater i to finaler, men aldri vunnet.

Største modelloppdraget

De neste dagene er krevende. Allerede mandag starter photoshoot av den nye frontfiguren som skal pryde 130 solsentre, samt være solkjedens ansikt utad. Dette er det største enkeltoppdraget til modeller i Norge, og den største modellkonkurransen.

Brun og blid Modell ble gjennomført på Ørnen Scandic Hotel i Bergen lørdag kveld. Det kom så mange publikummere at den tekniske arrangøren måtte bære inn nye stoler.

Fakta – slik fungerer Brun og blid Modell:

Alle kan delta, uansett kjønn, høyde og vekt, og nasjonalitet
20 kandididater presenteres på brunogblidmodell hver måned fra sept til mars.
Månedsvinneren (totalt sju) er automatisk kvalifisert for semfinale.

Ekstrasjansen er i april, da presenteres 20 kandidater fra de foregående månedene (som ikke vant) og de 13 med flest stemmer går videre til semifinale.

Semifinalen med 20 kandidater arrangeres i perioden 1-3 mai med SMS avstemming. De ti kandidatene med flest stemmer får finaleplass.

PS: Brun og blid benytter ikke modellbyråer!

 


 

2016

Nå er det klart: Kenneth Stovner Jacobsen (24) fra Skedsmokorset blir den nye frontfiguren til solkjeden Brun og blid i Norge og Sverige. Han overtar modelloppdraget etter kjæresten Madelene Nilsen, som på grunn av inhabilitet aldri fikk være med i juryen.

2016Kenneth

Over 700 kvinner og menn konkurrerte om oppdraget, som i fjor ble vunnet av Madelene Nilsen fra Lillestrøm. Sent lørdag kveld kjempet de ti finalisene på catwalken i Bergen. Siden september i fjor har det vært hard kamp om å nå finalen.
(fortsetter under bildet)

Åtte kvinner og to menn fra ulike deler av landet avsluttet med å bli stående på catwalken og høre juryen presentere årets vinner, som også mottar inntil en halv million kroner de neste årene. 200.000 kroner ble delt ut umiddelbart.

KJEMPESTOLT

– Helt utrolig og jeg er kjempestolt. Det er ni andre finalister som like gjerne kunne vunnet, sier 24-åringen, som dro til Bergen fredag med dårlig samvittighet fordi han da måtte stå over en fotballkamp for Skedsmo.

INTERVJUET AV TV2

Til daglig jobber Stovner Jacobsen som servicemedarbeider hos Brødrene Dahl. Han ønsker å kjøpe sin egen leilighet. I forrige uke ble han intervjuet av TV2 i forbindelse med hvor vankelig det er for førstegangskjøpere  å få lån banken etter innskjerpelsene i fjor sommer. Jakten på egenkapital ble også en motivator for å kaste klærne i modellkonkuransen og kanskje sikre seg mer egenkapital.

DOMINANS FRA ROMERIKE

Det er sjuende gang Brun og blid arrangerer landets største modellkonkurranse. Tre av sju frontfigurer kommer fra Romerike.

– Man kan jo spørre seg hva det er med Romerike som dominerer denne konkurransen så fullstendig når man ser georgrafisk på det, sier markedssjef Susanne Mathiesen Monsen i Brun og blid.

SENDT UT AV JURYEN

Rutimemessig er alltid fjorårets vinner med i juryen. Det skjedde ikke i år. Da 24-åringen fra Skedsmokorset ble klar for finale, sendte han samtidig Madelene Nilsen hodestups ut av juryen.
– Kenneth vant, og det er mye kjekkere og viktigere enn at jeg hadde sittet i juryen, sier hun. Bare en gang siden 2008 har det vært en mann som har prydet de 130 solsentrene som frontfigur. Det skjedde sist gang i 2013.

INGEN FORVENTNINGER

– Jeg hadde ingen høye forventninger da jeg meldte meg på konkurransen. Men ettersom stemmene strømmet på, ble jeg mer og mer gira. Jeg ble skuffet da jeg ikke kom direkte videre til semifinalen, men heldigvis kom jeg med i ekstrasjansen, sier han.

Allerede mandag og tirsdag starter fotoshooten av den nye frontfiguren. Bildene vil bli publisert på web, bannere, aviser, brosjyrer og vegg-og vinduspostere over hele landet. Brun og blid Modell er landets største og best betalte modelloppdrag.

 


 

2015 

Madelene Nilsen (20) mener at det nå er på tide med en brunette som det nye blikkfanget for landets største solkjede.

 

Se alle kandidatene til årets finale på brunogblidmodell.no.
Frem til finaledagen presenterer vi modellene på Facebook

– Det er utrolig morsomt og spennende å være finalist. Jeg hadde aldri trodd jeg ville nå så langt i denne konkurransen. Det er høyt nivå blant finalistene. Alle ser utrolig bra ut og jeg gleder meg til finalen. Det blir en opplevelse jeg aldri vil glemme, sier hun. 20-åringen har aldri før vært modell, men som mange andre yngre kvinner bærer også Madelene på en modelldrøm.

Var den sjernerte typen

– Jeg har blitt spurt om å ta større modelloppdrag, men har alltid vært opptatt med skole eller jobb. Før var jeg mer den sjenerte typen og sa nei fordi jeg var for redd, rett og slett. Det angrer angrer jeg på i dag, og håper at denne konkurransen vil åpne nye dører innen modelloppdrag, sier hun.
Madelene Nilsen studerer grafisk design. Hun beskriver seg selv som en kreativ jente og er i tenkeboksen på om hun skal gå for heltidsjobb til høsten, eller studere videre.

– Studiet har gått veldig bra, og det blir faktisk snart publisert en bok med et omslag jeg har designet. Det blir veldig stas. Ved siden av studiene er jeg tilkallingsvikar for Posten. Jeg er ikke «postmann», jeg sorterer posten. Jobben er ikke veldig spennende, men jeg liker meg i Posten. Miljøet er godt og lønnen god.

Kjærligheten står ikke i hennes tegn for tiden. Nylig ble det slutt med kjæresten. Nå prøver hun å nyte dagene som singel i påvente av at drømmemannen skal åpenbare seg. Vinner hun konkurransen har hun en klar formening om hvor pengene havner.

Sydentur

– Jeg vil spare det meste samtidig som jeg er så klar for å flytte for meg selv, men er ikke helt der enda med tanke på økonomi. Det hadde hjulpet veldig om jeg vant konkurransen. Vinner jeg skal jeg bevilge meg en sydentur med venninner i sommer og kose meg litt ekstra, humrer hun. Og hun vet uansett å fylle dagene.

– Jeg tilbringer mye av fritiden med venner og familie, og jeg elsker å ta meg en liten tur på byen. Jeg er ganske ivrig på treningsstudioet, og eneste mål er å opprettholde den kroppen jeg har, svarer hun.
Hvordan definerer du dine vinnersjanser?
– Jeg skal gi alt for å vinne. Jeg vet at det var en mann som vant i 2013, og en blondine som vant i 2014. Jeg krysser fingrene og håper juryen går for en brunette i år. Det er kanskje på tide med en brunette, svarer hun.

 


 

 

2014

Eirin Hagstrøm (22) fra Fredrikstad ble kalt feit i Top Model på TV3, og pådro seg spiseforstyrrelser og depresjon. Natt til søndag vant hun landets største modelloppdrag som frontfigur for solkjeden Brun og blid det neste året i konkurranse med over 1000 andre kandidater. 

2014Eirin

Finalen i modellkonkurransen ble arrangert i Bergen lørdag kveld med ti finalister, mens over 1000 personer – fortrinnsvis jenter og kvinner, meldte seg på i konkurransen. Som vinner mottok Hagsrøm en sjekk på 200.000 kroner. I tillegg vil hun motta honorarer de neste årene tilsvarende inntil en halv million kroner. 22-åringen gråt av glede da juryen peke på Fredrikstad-jenten. Publikum varslet tidlig at Hagstrøm burde være en av favorittene.

– Jeg er så glad, så overveldet og takknemlig, sier hun. Hagstrøm er student og holder i tillegg foredrag om usunt kroppsfokus. Og til de som undrer seg over hennes høyde og vekt, har hun ingen problemer med å avsløre det.

– Jeg er 174 høy og veier mellom 58 og 60 kilo, sier hun.
Top-modeldommer og kjendisfotograf Marcel Leilenhoff og gjestedommer Christer Falck omtalte i 2011 Hagstrøm som henholdsvis «Plus Size» og «FHM-Chubby». Det resulterte etterhvert i at 22-åringen skammet seg over kroppen sin, overtrente og spise så sunt at det ble til spiseforstyrrelser med påfølgende depresjoner. Hun orket ikke å kle seg i bikini eller la kjæresten se henne lettkledd. Selv etter å ha tenkt seg om, opprettholdt Christer Falck sin kritikk og hevdet i et senere intervju følgende:

– Noen mener at skjønnhet kommer innenfra, men det er bare et slogan som tjukke mennesker har skapt. Skjønnhet er markerte kneskåler og utstående ribbein, sa han.
Eirin Hagstrøm utdanner seg innen PR og påvirkning og sier hun skal bruke utdanningen til å få et sunnere innhold i alt som vedrører kroppsfokus. Det at hun ha vunnet landets største modelloppdrag uten å være 40 kilo, mener hun er den største seieren.

– Jeg er den tyngste modellen Brun og blid har hatt i løpet av 27 år. Dette viser at verden faktisk går fremover, og jeg håper jeg kan inspirere andre jenter til å være normale selv om de drømmer om en modellkarriere, sier Hagstrøm.
Eirin Hagstrøm skal mandag og tirsdag delta i fotoshoot, og vil i løpet av sommeren og det neste året være fasademodell på 130 solstudioer over hele landet.

 


 

2013

Nicklas Olsen Hovland fra Stavanger synes det er på tide at en gutt fronter solkjeden Brun og blid. 20-åringen er klar for finale i Bergen.

2013Niclas

– Jeg ser virkelig frem til finalen og gleder meg stort, sier han.
– Og du går for å vinne?
– Losing is not an option, svarer han lattermildt.
Stavanger har etterhvert god erfaring i å ha modeller som fronter Brun og blid. Tidligere modell Kathrine Sørland var i mange år solkjedens ansikt utad, og etter henne prydet Charlotte Thorstvedt fasadene. 20-åringen er en av tre gutter som stiller i årets finale.

I fjor klarte ingen hankjønn å ta seg videre til det siste hinderet – finalen i Kristiansand. Det er første gang siden konkurransen startet i 2010 at gutter deltar i en finale. Den arrangeres i Bergen lørdag 1. juni. Brun og blid har tidligere bare hatt en mannlig modell i håndballspilleren Kristian Kjelling, som også var en av de mest populære.

– Nå er det på tide at en gutt igjen tar over stafettpinnen som frontfigur. Det er lenge siden sist, konstaterer Nicklas. Han ønsker å ta med seg en egen heiagjeng til finalen i Bergen, og ikke bare er han singel, men markedsfører høyt og tydelig at han er fri som fuglen…
Nicklas arbeider i SFO (skolefritidsordningen) og på kveldstid er han dørvakt. Fritiden går med til fotball i IL Brodd. Han liker seg best i bar overkropp på varmere steder. Syden er favoritten.
– Vinner jeg blir det noen turer dit, forsikrer han.
– Hva gjør du om 10 år?
– Det har jeg faktisk ikke peiling på.
– Men du er klar for en modellkarriere?
– Jeg har aldri vært modell før, eller jeg stod modell en gang for Umbro, men ikke noe mer enn det. Har fått noen forespørsler, men ikke noe seriøst. Jeg er veldig klar for dette oppdraget, medgir han.

 


 

2012 

19 år gamle Nina Fjalestad fra Asker ble kåret til den nye frontfiguren til landets største solkjede etter å ha utkonkurrert nærmere 1200 kvinner og menn som kjempet om det samme modelloppdraget.

2012Nina

19-åringen skal være frontfigur på kjedens 130 solsentre over hele landet det neste året.

Modelloppdraget for Brun og blid er det største i Norge og gir inntil 500.000 kroner de neste årene. Hun mottok umiddelbart 200.000 kroner etter seieren. I ukene etter seieren fikk hun en fotoshoot med Per Heimly, en av landets fremste fotografer.

Seieren i Brun og blid Modell 2012 er også hennes store gjennombrudd som modell. Nina Fjalestad var også med i finalen i Frøken Norge.

19-åringen, som vurderer Politihøgskolen fra neste høst, vil pryde fasader over hele landet det neste året.

Tusenvis av konkurrenter
– Vi er svært fornøyd med den nye frontfiguren. Det var over tusen jenter og gutter, kvinner og menn som konkurrerte om å bli den nye modellen til Brun og blid, sier administrerende direktør Thorbjørn Frantzen i en pressemelding og svært fornøyd med bildene til fotograf Per Heimly.

 

 


 

2011

Camilla Teksum (23) fra Eidsvoll blir landets nye supermodell. Hun skal det neste året være frontfigur for landets største solkjede Brun og blid, og erstatter kjendisene Kristian Kjelling, Charlotte Thorstvedt, Karhrine Sørland, Beate Haga og Cathrine Larsåsen.

2011Camilla

Siden september i fjor har cirka tusen norske jenter konkurrert om det ettertraktede modelloppdraget gjennom Miss Brun og blid 2011. Teksum røk ut av konkurransen tidlig, men fikk sammen med 12 andre muligheten til å delta i semifinale som «happy loosers». Den sjansen grep Teksum begjærlig, noe som endte med at hun ble én av de ti som fikk finaleplass. Teksum har aldri tidligere vært modell, og hun var både rørt og glad etter seieren som også gir henne 200.000 kroner.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det var så mange vakre jenter med i konkurransen, og da blir det litt rart å stå igjen som vinner, sier hun. Allerede i løpet av den neste uken skal den nye modellen gjennom en omfattende fotoshoot med kjendisfotografen Per Heimly som nylig hadde eget program på NRK TV med serien Ari og Per.

– Jeg synes det er ufattelig stort at jeg skal være den nye modellen til Brun og blid, spesielt med tanke på hvem som har vært modeller for solkjeden, sier hun. Teksum skal pryde fasadene på nærmere 140 solsentre landet rundt, og være blikkfang i kampanjer på TV, nett, boards, brosjyrer og annonser.

Camilla er samboer og hjemmeværende med en sønn på fem år. Familien bor i Dal, et lite tettsted i Eidsvoll kommune. Fritiden bruker hun til dans og trening.

 

 


 

2010

Beate Tislavoll Haga (28) blir den nye frontfiguren og vindusmodellen i 130 solsentre tilhørende Brun og blid.  Sammen med et stort antall norske kvinner konkurrerte 28-åringen om modelloppdraget. Fra før har kjendiser som Kristian Kjelling, Cathrine Larsåsen, Charlotte Thorstvedt og Kathrine Sørland vært frontfigurer for landets største solkjede.

2010Beate

– Det blir en ny opplevelse å få både ansikt og kropp vist frem over hele landet. Jeg er fornøyd med bildene, men naturligvis spent på eventuelle reaksjoner, sier Tislavoll Haga. Hun er oppvokst på Stord i Hordaland, er singel og bor og jobber som klesdesigner for Cubus i Oslo.

– Med tanke på hvilke kjendiser som har hatt denne rollen før meg, burde jeg kanskje hatt en stor klump i magen. Samtidig er det artig at jeg som verken er kjendis eller er vant til å vise meg frem offentlig har fått denne muligheten og utfordringen, sier 28-åringen.

Administrerende direktør Thorbjørn Frantzen i Brun og blid gleder seg til å klistre den nye modellen opp på landets 130 solstudioer, bruke henne i annonser og kampanjer, brosjyrer og på enkelte boards langs hovedveier.
– Vi får håpe hun ikke utgjør en fare for billister, sier han.

Det er første gang Brun og blid satser på en frontfigur som ikke er modell eller kjendis.
– Nettopp det var hensikten med å utlyse en konkurranse for alle norske kvinner. Vi ville finne frem til vakre norske jenter som kanskje avviker fra modellhusenes standardmål. Nå kan man gjerne si at Beate ser ut som en modell, men hun røk faktisk ut i en delfinale og var blant noen få heldige tapere som fikk en ny mulighet, sier Frantzen.